Vi har fortfarande ledigt för grupper, familjer mm under många perioder 2015.

Vintern i Coín är oftast bättre än sommaren i Sverige.  

             Så här kan en vecka på Bella Vista se ut:

Aktuellt program

Bella Vista huvudsida

Hyr hela huset en eller några sommarveckor.

Bed and breakfast.

Yoga, massage,

må-bra-resor

Golf

Vinprovning

Utflyktsmål

Cykling & vandring

Träna din spanska

Fotogalleri

Varför du ska åka till Bella Vista

Må-bra-vecka 9 nätter

Vi börjar varje morgon med qi gong (för de som vill), sedan blir det frukost och därefter gör vi utflykter.

Tisdag Ni flyger från Arlanda kl 10.15. Vi hämtar på flygplatsen kl 16.15, om ni inte vill hyra egen bil. Sedan blir det inkvartering och vi hinner också med att ta en första titt på staden Coin.

Onsdag åker vi på en guidad tur till den fantastiskt vackra staden Ronda och vinmuséet där vi får en guidad rundvandring och får lära oss om andaluciens vintraditioner samt provar deras vin. Till Ronda åker vi på slingriga vägar över bergskedjan Sierra de las nieves. Hem åker vi på den fina vägen via Marbella. Heldagstur.

Torsdag Utflykt till Mijas pueblo. En liten trevlig stad somm ligger nära Coín. Vi strosar runt på vindlande gator bland caféer, souvenirbutiker och mysiga restauranger.

Fredag åker vi till den svenske flerfaldigt prisbelönte vinodlaren Enqvist och tittar på hans odlingar och produktionsanläggning. Sedan bjuds vi på tapas och vinprovning. Heldagstur.

Lördag åker vi ner till Fuengirola där de som vill vandrar runt på den jättelika loppis som är där varje lördag. De som inte lockas av att fynda kan i stället ta en promenad längs stranden, eller hyra en solstol och parasoll för att sola och bada. Vi finns med hela tiden i Fuengirola. Halvdagstur. Om någon vill stanna kvar på stranden går det bra att ta bussen tillbaks till Coin.

Söndag På söndagarna är alla affärer stängda i Coin, utom den loppis som är på shoppingcentrat "La Trocha" som ligger 5 min gångpromenad från Bella Vista. Caféer, barer och restauranger är naturligtvis öppna. Utflykt till Malaga för att se Alcazaba, den romerska teatern och katedralen.

Måndag åker vi till Alhambra i Granada. Alhambra är ett fantastiskt palats och är Spaniens mest besökta sevärdhet. Heldagstur.

Tisdag Utflykt till Nerja där vi besöker droppstensgrottorna som är Spaniens tredje mest besökta sevärdhet. Vi vandrar genom den lilla trevliga staden och tar en fika eller en kall öl vid Balcón de Europa.

Onsdag tar vi det lungt. Kanske du vill shoppa något att ta med hem, eller bättra på solbrännan innan du åker hem.

Torsdag är det dax att åka hem. Vi skjutsar till flyget som går 17.20 från Malaga och du är hemma vid Arlanda kl 23.40.

Flamencokväll. En kväll under veckan en flamencokväll där vi äter tapas med vin eller öl. Vi njuter av oliver och andra lokala specialitéer. Vi får se en traditionell flamencoföreställning med en gitarrist och en dansare/sångare.

Paellakväll. En annan kväll under veckan får vi besök av Isa som tillsammans med oss lagar en andalusisk paella. Alla som vill får vara med och hjälpa till. Sedan njuter vi av paellan med vin.

Pris för allt detta (9 dagar) är ca 5000 kr. Alla inträden och transporter ingår, utom flygresan. Frukost ingår alla dagar. Flamencokvällen och då vi lagar till paella ingår också. Tapas och vinprovning hos Enqvist ingår. Övriga lucher och middagar kan ni ordna på egen hand. Det finns många bra restauranger inom gångavstånd. Inkvartering i dubbelrum eller trippelrum. För enkelrum tar vi ett tillägg på 1500 kr.

Skynda er med bokningen. Antal platser är begränsat. Vi tar max 12 personer per grupp (i undantagsfall tar vi även större grupper som då får inkvarteras i närliggande hus). Även de billiga flygresorna tar snabbt slut. Sedan blir de dyrare.

______________________________________________________________________

Här ser du ett exempel på hur vi kan lägga upp ett 10-dagarsprogram:

Må-bra-vecka

Vi börjar varje morgon med qi-gong, sedan äter vi frukost.

Tisdag Vi hämtar på flygplatsen, om ni inte vill hyra egen bil. Sedan blir det inkvartering och vi hinner också med att ta en första titt på staden Coin.

Onsdag tar vi det bara lugnt. Njuter av solen och omgivningarna. Äter gott och promenerar i omgivningarna.

Torsdag åker vi på en guidad tur till den fantastiskt vackra staden Ronda och vinmuséet där vi får en guidad rundvandring och får lära oss om andaluciens vintraditioner samt provar deras vin. Till Ronda åker vi på slingriga vägar över bergskedjan Sierra de las nieves. Hem åker vi på den fina vägen via Marbella. Heldagstur.

Fredag Utflykt till Mijas pueblo. En liten trevlig stad somm ligger nära Coín. Vi strosar runt på vindlande gator bland caféer, souvenirbutiker och mysiga restauranger. 

Lördag åker vi ner till Fuengirola där de som vill vandrar runt på den jättelika loppis som är där varje lördag. De som inte lockas av att fynda kan i stället ta en promenad längs stranden, eller hyra en solstol och parasoll för att sola och bada. Vi finns med hela tiden i Fuengirola. Halvdagstur. Om någon vill stanna kvar på stranden går det bra att ta bussen tillbaks till Coin. 

Söndag På söndagarna är alla affärer stängda i Coin, utom den loppis som är på shoppingcentrat "La Trocha" som ligger 5 min gångpromenad från Bella Vista. Caféer, barer och restauranger är naturligtvis öppna. Utflykt till Malaga för att se Alcazaba, den romerska teatern och katedralen.

Måndag åker vi till den svenske flerfaldigt prisbelönte vinodlaren Enqvist och tittar på hans odlingar och produktionsanläggning. Sedan bjuds vi på jättegoda tapas och vinprovning. Heldagstur.

Tisdag åker vi till Alhambra i Granada. Alhambra är ett fantastiskt palats och är Spaniens mest besökta sevärdhet. Heldagstur.

Onsdag tar vi det lugnt. Kanske du vill shoppa något att ta med hem, eller bättra på solbrännan innan du åker hem.

Torsdag För de som åker med Ryanair går flyget redan 6.25, vilket innebär att vi måste åka från Coin kl 4 på morgonen. Då är du hemma i Nyköping redan 10.40 vilket gör det lätt att komma hem samma dag.

Flamencokväll. En kväll under veckan en flamencokväll där vi äter tapas med vin eller öl. Vi njuter av oliver och andra lokala specialitéer. Vi får se en traditionell flamencoföreställning med en gitarrist och en dansare/sångare.

Paellakväll. En annan kväll under veckan får vi besök av Isa som tillsammans med oss lagar en andalusisk paella. Alla som vill får vara med och hjälpa till. Sedan njuter vi av paellan med vin.

Med Norwegian kan du åka från Arlanda, Göteborg, Oslo och Trondheim till Malaga vissa avgångar från 399 kr.  (priser hämtade 2012-08-25)

Exempel på billiga resor med Ryanair från Skavsta (ex från mars 2012): 13/3 kl 11.10-15.30. Retur 20/3 kl 6.30-10.45. Pris för t.o.r. 912:- Till detta pris brukar det tillkomma en del kostnader för betalning mm. Likaså om man vill ha en incheckad väska får man betala extra. Bussbiljett Stockholm-Skavsta t.o.r. 248:-, pensionärspris 208:-. Då tillkommer resan till och från Stockholm (om man inte bor där). Ryanair flyger också direkt till Malaga från Västerås.

____________________________________________________________________

Kom gärna med egna förslag på datum och program för andra veckor.  Vi är flexibla.

Yoga, massage mm. För de som önskar ordnar vi med yoga och massage. Hemma på Bella Vista eller i en lokal i närheten beroende på antal deltagare.

Nära till allt: Från Bella Vista kan ni promenera till restauranger, barer, caféer och affärer. För de som vill vandra i bergen kan vi skjutsa er till en lämplig utgångspunkt och hämta er sedan. 

Mat:Frukost ingår alla dagar, och det är ingen spansk frukost utan en rejäl frukost så att ni klarar av alla de strapatser ni vill göra. Vid heldagsutflykter kan vi ordna med lunchpaket för de som vill. Eller också äter vi på någon restaurang. Middag kan ni äta på någon av alla de trevliga restauranger som finns inom gångavstånd.

I Spanien äter man oftast lunch vid 2-3 tiden på e.m. och middag vid 10-tiden på kvällen. Affärerna stänger för siesta mellan kl 14-16 (eller 17). Mataffärerna har öppet hela dagen till kl 21.15. De har dock stängt på söndagar.

SIM-kort ingår! Vid ankomst delar vi ut några SIM-kort laddat med ca 50 kr och en telefonlista på oss och alla deltagare så att vi kan hålla koll på varandra och berätta var vi är om det skulle behövas. Så ta med din telefon trots att du är på semester, du behöver ju inte tala om för dem därhemma vilket nummer du har :-)   SIM-kortet lämnar du tillbaks när du åker hem till Sverige. (Se till att telefonen inte är låst till ett speciellt telefonbolag)

Tips för resan till Malaga:

Ni kan åka direktflyg med Ryanair från Skavsta (Nyköping). De flyger också från Göteborg, Malmö och Västerås ibland. Det är inte alltid så trevligt att åka med Ryanair. Men de är ofta billigast. De är stenhårda på sina bagageregler så se upp med vikten och antal handbagage.

För de som inte åker med Ryanair kan vi rekommendera Norwegian som är mycket trevligare. De flyger också direkt till Malaga från bl.a. Arlanda och Trondheim. Ibland billigare än Ryanair, men oftast dyrare. Ofta kan man hitta bra biljetter med Norwegian eller SAS från Arlanda, Trondheim, Oslo eller Göteborg.

Ni ordnar själva med resebiljetter, men vi hjälper till om ni vill. Även Air Berlin, Lufthansa, Vueling m.fl. bolag flyger från Arlanda till Malaga, dock inte direkt. De enda som har direktflyg är SAS, Norwegian och Ryanair.