Aktuellt program

Bella Vista huvudsida  

Hyr hela huset en eller några sommarveckor.

Bed and breakfast.

Yoga, massage må-bra-resor

Golf

Vin

Utflyktsmål

Cykling & vandring

Träna din spanska

Fotogalleri  

Varför du ska åka till Bella Vista 

 

Du kan åka på egen hand med hyrbil, eller så åker vi tillsammans. Vi guidar till alla de platser du ser på denna sida samt några till.

I Bella Vistas närhet finner du såväl rik kultur som vacker natur. Vandringslederna, grottorna, hästarna liksom de gamla vita byarna utspridda i var och varannan dalgång.           Här finner du några av alla de möjligheter som Andalusien erbjuder. Till centrum av staden Coin går vi på 15 minuter. Lite längre bort hittar vi bl.a. dessa städer:

                                                   Nerja: En trevlig stad med bara 20 000 inv. Den ligger ca 5 mil öster om Malaga så resan dit tar ca 1 timme.                                

                                                   Där finns stalaktitgrottor som är spaniens tredje mest besökta plats. Där finns även grottmålningar från stenåldern. 

                                                   Stalaktiterna är enorma, salarna är stora och från golv till tak är det upp till 70 meter.

                                                   I Nerja besöker vi även Balcón de Europa där vi har en fantastisk utsikt över havet och bergen.

                                                   Vi kan också passa på att besöka bergsbyn Frigiliana när vi är i Nerja, eller bada i Torrox.

 

Granada: Känd som Andalusiens juvel. Granada är staden som besökare njuter av och tar med härliga minnen från. Omgiven av de snöklädda topparna av Sierra Nevada ligger staden i ett fantastiskt läge. Här hittar man de första fynden av bosättning i Andalusien. De daterar sig mer än en miljon år tillbaks. Granada sträcker sig över två kullar, Albaicin och Alhambra, vilka separeras av floden Darro. Granada var den sista bastionen av islam med 246 år av islamiskt styre efter att islamiska mooriska riket i Spanien föll för de kristna erövrarna. Nasriddynastin byggde det fantastiska  palatset Alhambra som är det mest fantastiska exemplet på den islamiska arkitekturen som har överlevt i västvärlden. Detta mästerverk är ett måste att se. 1492 föll det islamiska kungariket slutligen i katolikernas händer. Det var då Isabel och Ferdinand som var monarker och Granada blev artistiska och sociala huvudstaden för Spanien. Staden har också en rikedom av byggnadsverk av Gotisk, Renessans och Barock arkitektur.

 

 

 

Mijas pueblo: är en bergsby som ligger halvvägs ner till havet. Alla hus är vita med röda tegeltak. Gränderna ringlar sig mellan husen och man har en fantastisk utsikt ner mot havet och den exploaterade kustremsan där det kryllar av turister. Här kan du tillbringa flera timmar med att bara sitta och titta på omgivningarna eller njuta av att strosa omkring.

 

 

 Ronda: Området runt Ronda bebyggdes ca 25 000 år sedan när de tidigaste invånarna målade på väggarna i grottsystemen "el Gato" (katten) och "la Pileta" (diskbänken). Grottorna och gallerierna sträcker sig mer än 5 km genom det omgivande kalkstensberget. Ronda är verkligen häpnadsväckande. Den världskända ravinen med bron Puente Nuevo (den nya bron, se bilden) är fantastisk. Ronda är så spektakulärt att vi inte behöver berätta så mycket om dess historia, se i stället vad några stora tänkare har sagt om Ronda:

"I have looked everywhere for the City of my dreams and have finally found it in Ronda" Rainer Maria Rilke.

"At last we spied Ronda, it projected from the rugged mountainside as if it were itself a natural extension of the rock and, as the sun fell upon it, it seemed to be the most beautiful City in the world" Juan Goytisolo.

"The whole City and its surroundings form a perfect romantic setting" Ernest Hemmingway.

Den passion som Orson Wells kände för Ronda gjorde att han bestämde att hans aska skulle strös ut där.

 

 

El Tocal de Antequera: är ett fantastiskt karstlandskap som ligger ca 5 mil norr om Malaga. Det är kalksten som under årmiljoner har legat under havsbotten. Det har sedan höjts upp ca 1000 meter och därefter nötts ner av vatten och vindar.

Det finns tre olika långa vandringsleder. För att gå dem ska man ha bra skor. Men man kan också njuta av landskapet utan att vandra.

Där finns bergsgetter och många olika sorters rovfåglar.

 

Malaga: Den viktigaste kuststaden i Andalucien och den näst största efter Sevilla i södra Spanien med en befolkning på ungefär en halv miljon. Det strategiska läget vid medelhavet har alltid gjort Malaga till ett attraktiv ställe för främmande invasioner. De första bosättarna i Malaga var Fenicierna som grundade staden för mer än 3000 år sedan. Romarna skapade ett ekonomiskt och kulturellt center i Malaga och viktiga konstruktioner som Malagas hamn och den romerska teatern. Vi besöker det mooriska Alcazaba, den romerska teatern, och den imponerande katedralen. Vi tar oss också till Pablo Picassos museum och hans hem. Den botaniska trädgården längs havskusten erbjuder en behaglig vandring. Fisk- och skaldjursrestaurangerna längs strandpromenaden, och barer och kaféer, är väl värda ett besök.

 

 

Sevilla: Vid floden Guadalquivir ligger denna eleganta och sofistikerade stad. De tidigaste bosättningarna vid nuvarande Sevilla är en stad som heter Tartessus som byggdes av Fenicierna runt 2800 f.kr. Det blev ett fäste för Cartago och en plats för bittra strider mot romarna. År 207 besegrade Scipio Africanus Cartagos arme och lämnade sina sårade soldater i en stad han grundade och kallade Italica precis norr om Sevilla. Där föddes Romerska kejsarna Trajan och Hadrian. Efter romarna kom först germanska folkslag och senare Vandaler. Efter berber- och arabinvasionen av Andalusien var staden, som nu kallades Yxvillia, näst störst i islamiskt inflytande efter Cordoba. Vikingarna kom sedan och invaderade år 844. Sevilla har en vacker arkitektur och en imponerande moske, Cathedral Campanile, som är en av Sevillas mest välkända monument.

 

 

Cordoba: Vid floden Guadalquivir, och foten av Sierra Morena, ligger Cordoba som var den islamiska staten al-Andalus huvudstad. Ursprungligen var det en stad i romarriket som sedan araberna från nordafrika tog över år 711 och en ny period av blomstring började. Under denna period byggdes den stora mosken, La Mesquita, som blev en av världens arkitektoniska mästerverk med några av de mest slående exempel på islams konst i västvärlden. Inuti la Mesquita ligger en kristen katedral som byggdes 1523 utan att ändra något av den stora mosken. Katedralen var inte färdigbyggd förrän 1766, ca 250 år senare. En av det bästa upplevelserna med att besöka Cordoba är att vandra runt de smala, krokiga gränderna och att hitta små torg och öppna platser där du kan stanna upp, ta en kopp kaffe och njuta av omgivningarna. Det judiska kvarteret nära den stora mosken bjuder på en väldigt speciell atmosfär. Cordoba är en av våra favoritstäder och vi njuter av att besöka staden igen och igen.

    Utflykter från Bella Vista

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor:   anders1blomqvist@hotmail.com     lilian_blomqvist@hotmail.com 

tel +34 634 360 389 (mobil i Spanien), 070-5982021 (Anders), 070-5737789 (Lilian)